• Početak
  • Aktuelnosti
  • CEDIS: Kreće projekat revitalizacije mreže vrijedan preko 22 miliona eura

Aktuelnosti

CEDIS: Kreće projekat revitalizacije mreže vrijedan preko 22 miliona eura

Crnogorski elektrodistributivni sistem je, nakon što je Komisija za otvaranje i vrednovanje ponuda izvršila detaljan pregled ponude Konzorcijuma kojeg čine “Mezon” Danilovgrad, “Electro Team” Budva i “Ramel” Nikšić, donio odluku o izboru najpovoljnije ponude u postupku javne nabavke radova za potrebe Projekta revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske elektroenergetske mreže na cijeloj teritoriji Crne Gore.

“Sa navedenim izvođačem radova će biti zaključen okvirni sporazum na period od 24 mjeseca. Ukupna vrijednost predviđenih radova za vrijeme trajanja okvirnog sporazuma, sa uračunatim PDV-om, iznosi 22 miliona i 400 hiljada eura, dok će u prvoj godini trajanja okvirnog sporazuma biti izvedeni radovi u ukupnoj vrijednosti od oko 12 miliona i 400 hiljada eura, saopšteno je iz CEDIS-a.

Početak radova je planiran za februar naredne godine.

 

“Projekat revitalizacije srednjenaponske (SN) i niskonaponske (NN) elektroenergetske mreže dio je plana investicija za period od 2019. do 2021. godine, kojim je predvidjena realizacija investicionih projekata u iznosu od 81,6 miliona eura”, ističu oni.

Kroz Projekat revitalizacije, u periodu 2019-2021. godina, u SN mreži će biti adaptirano oko 480 km mreže, što, kako dodaju, čini oko 13 odsto SN nadzemne mreže i oko osam hiljada stubnih mjesta, dok će u okivru NN mreže biti adaptirano oko 990 km mreže i oko 28 hiljada stubnih mjesta.

“Značajan dio sredstava biće izdvojen za revitalizaciju srednjenaponske i niskonaponske mreže sa koje se napaja ruralno područje opština na sjeveru. Realizacijom ovog projekta obezbijediće se pouzdanije i kvalitetnije napajanje električnom energijom, kao i manji broj prekida, a biće stvareni i infrastrukturni preduslovi za priključenje novih korisnika”, zaključuju oni.

Izvor

Website by mzlaki icon Studio Mzlaki